RAB

1. DAN: ponedeljek, 17.06.2024

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Rab in nastanitev v kraju Lopar. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev

2. DAN: torek, 18.06.2024 (3 ure hoje)

Po zajtrku se bomo po »Premužićevi stazi« najprej povzpeli do »Fruge«, od tam pa na vrh »Rapost« ter po grebenu na  Kamenjak (410m.) najvišji vrh Raba. Iz vrha se odpira lep razgled na mesto Rab in otoke južnega Kvarnerja ter osrednji del Nacionalnega parka Severni Velebit. Spust v Rab, mesto ki se ponaša s številnimi kulturno zgodovinskimi znamenitostmi ter najbolj živahno in obiskano mesto na otoku. Prosto za osvežitev ali samostojne sprehode, nato vrnitev z avtobusom v Lopar. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

3. DAN: sreda, 19.06.2024 (3 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do Kamporskega polja. Po Premužićevi stazi (2. del) se bomo podali proti Kalifrontu, zelo redko poseljenem delu otoka, ki velja za zaščiteno področje. Pot nas bo skozi naravni rezervat »Dundo« peljala do čudovitega zaliva Kristofor, ter naprej mimo zalivov Čifnata, Gažinka in Jelenovica do Suhe Punte, kjer nas bo čakal avtobus. Postanek v mestu Rab za osvežitev. Popoldan prosto za kopanje ali druge samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev.

4. DAN: četrtek, 20.06.2024 (3-4 ure hoje)

Po zajtrku sledi sprehod do začetka »Premužićeve staze«, od koder se bomo najprej povzpenemo do »Fruge«, od tam pa nadaljujemo proti Supetarski dragi in Kamporskem polju. Ogled znanega spominskega parka Kampor (italijansko koncentracijsko taborišče) in bližnjega samostana. Vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

5. DAN: petek, 21.06.2024 (3 ure hoje)

Po zajtrku se bomo povzpeli na hribček nad Loparjem, od tam pa se po krajšem postanku sprehodimo mimo čudovitih zalivov: Stolac, Sahara, Dubac in Ciganka do trajektne luke Lopar, kjer naredimo krajši postanek za osvežitev. Vrnitev v hotel. Popoldan prosto za samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev.

6. DAN: sobota, 22.06.2024

Zajtrk. Dan bo namenjen samostojnemu raziskovanju otoka, po želji (*doplačilo) pa se lahko z ladjico popeljemo na Goli otok, ki so ga nekoč imenovali tudi »Jugoslovanski Alcatraz«, znan pa je tudi po tem, da so od leta 1952 v delu zloglasnega zapora bivali politični zaporniki. Po ogledu in osvežitvi vožnja nazaj, krajši postanek pa naredimo tudi pri otoku Sveti Grgur, kjer je nekoč stal ženski zapor, danes pa je ta idilični otoček priljubljeni cilj številnih turistov, ki se tja pripeljejo z jadrnicami. Možnost kopanja. Večerja in nočitev.

7. DAN: nedelja, 23.06.2024 

Zajtrk. Vožnja s trajektom na celino, nato nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v poznih popoldanskih urah.

CENA: 560 EUR (pri udeležbi min. 15 potnikov)

Cena vključuje:
  • avtobusni prevoz,
  • 6x polpenzion v hotelu 3* – Hoteli Valamar (Veli Mel Sunny 3*),
  • 2x vožnjo s trajektom,
  • prisotnost planinskega vodnika,
  • stroške priprave in organizacije.
Doplačila na kraju samem:
  • turistična pristojbina,