MLJET
EUR39503.06. - 09.06.2019

 

1. DAN: ponedeljek, 03.06.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Splita do kraja Praprotno, kjer se vkrcamo na trajekt. Po predvidoma 50 minutni plovbi prihod na Mljet. Vožnja do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

2. DAN: torek, 04.06.2019

Zajtrk. Sprehod do Malega mosta, od koder ob jezeru nadaljujemo do pristanišča. Vožnja z ladjico na slikoviti otoček Sv. Marije z istoimensko cerkvijo in benediktinskim samostanom iz 12. st., ki je izjemnega kulturno-zgodovinskega pomena in je nekakšen simbol otoka in nacionalnega parka Mljet. Po ogledu vrnitev hotel. Prosto za kopanje, večerja in nočitev.
 

3. DAN: sreda, 05.06.2019

Zajtrk. Vožnja do Zabrežja, kjer zapustimo avtobus in se po Mljetski planinski transferzali povzpnemo na najvišji vrh otoka - Veliki grad (514mnv). Spust v Babino polje, eno izmed najstarejših in hkrati največje ter najvišje naselje na otoku, znano tudi po tem, da je za časa Dubrovniške republike v njem stanoval mljetski knez. Po krajši osvežitvi nadaljujemo do Odisejeve špilje, znane otoške atrakcije. Gre za geomorfološki fenomen - kraško votlino, ki zaradi odlomljenega stropa deluje kot jama, ki je z naravnim tunelom povezana z odprtim morjem. Jamo povezujejo z legendo, po kateri naj bi prav v njej po brodolomu sedem let bival epski junak Odisej, ki ga je začarala prelepa nimfa Kalipso. Po ogledu se bomo med oljčnimi nasadi sprehodili do avtobusa. Vožnja do hotela. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
 

4. DAN: četrtek, 06.06.2019

Po zajtrku se bomo po mljetski planinski transferzali najprej odpravili do Debelega rta in rta Lenge na južni strani otoka, od tam pa nas bo pot peljala do Polač, ki velja za eno od starejših naselij na Mljetu ter naprej do Babinih Kuć, naselja na sami obali Velikega jezera. Postanek za kopanje in osvežitev, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

5. DAN: petek, 07.06.2019

Zajtrk. Sprehod do naselja Solin, katerega zgodovina je trdno povezana z benediktinskim redom, ki je stoletja deloval iz opatije na otočku Sv. Marije. V neposredni bližini, na morski obali po naravni poti nastaja sol, ki se je za časa Benediktincev in kasneje zbirala in shranjevala prav v Solinah, od tod tudi ime naselja. Po krajšem postanku se povzpnemo na vrh Motokuc (251m), od tam pa se preko Velikega Skladina (157m) spustimo v Babine kuće. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

6. DAN: sobota, 08.06.2019

Po zajtrku vožnja do Vilinskega vrela, kjer zapustimo avtobus in se najprej podamo na vrh Veliki planjak (392m), nato še na Grabovo glavo (384m). Preko Ivanjega polja se spustimo v Kozarice, prikupno ribiško in turistično naselje. Osvežitev in (po želji - doplačilo) kosilo - ribji krožnik v tamkajšnji domači gostilni. Nekaj prostega časa za kopanje, nato vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
 

7. DAN: nedelja, 09.06.2019

Zajtrk. Vožnja do Sobre, kjer se vkrcamo na trajekt. Po prihodu v Praprotno vožnja z vmesnimi postanki proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v hotelu***,
- trajektno vožnjo na relaciji Praprotno - Sobra in nazaj,
- stroške priprave in organizacije izleta.
 

DOPLAČILA

- turistična taksa in turistično zavarovanje:
- vstopnina za NP Mljet