MADEIRA
EUR109902.07. - 09.07.2019

 

1. DAN: torek, 02.07.2019

Transfer do letališča in let proti Madeiri. Po pristanku v Funchalu vožnja do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

2. DAN: sreda, 03.07.2019

Zajtrk. Vožnja do kraja Monte (550m), kjer se nahaja prekrasen tropski vrt, Monte Palace Tropical. Po ogledu (po želji – doplačilo), sprehod do znane romarske cerkve z grobnico poslednjega avstrijskega cesarja, Karla Habsburškega. Po ogledu se bomo (po želji – doplačilo) z lesenimi sanmi v spremstvu domačinov na tradicionalen in zabaven način spustili v sosednjo vas Livramento. Skozi botanični vrt se bomo sprehodili še do naravoslovnega muzeja, kjer nas bo čakal avtobus. Sledi vožnja do Funchala, sodobnega mesta, v katerem živi skoraj polovica prebivalstva Madeire. Ogled nekaterih lokalnih zanimivosti: tržnice Mercado dos Lavradores, paradiža kjer se v prvem delu bohoti izjemno raznolika ponudba sadja, zelenjave in cvetja, ki jih ponujajo prodajalke v tradicionalnih oblačilih, katedrale s čudovito notranjostjo, vinske kleti,… Vrnitev v hotel z obveznim postankom pri drugem največjem klifu v Evropi, 580m. visokem Cabo Girao in razgledni točki s katere je prekrasen razgled na okolico. Večerja in nočitev.
 

3. DAN: četrtek, 04.07.2019

Zajtrk. Vožnja do izhodišča za pohod,od koder se bomo najprej podali na vrh Pico Ariero, nato pa po zanimivi grebenski poti še na najvišji vrh Madeire - Pico Ruivo. Po osvežitvi spust v vasico Achada de Teixeira (1532m). Vožnja do Santane, kjer naredimo postanek za ogled obnovljenih, tradicionalnih kmečkih hišk pravljičnega videza, katerih s slamo pokrite strehe segajo do tal, notranjost pa je razdeljena v dva bivalna prostora. V hiškah lahko kupimo spominke, pokazali pa nam bodo tudi kako tkejo in vezejo čudovite tradicionalne prte ter izdelujejo druge domače izdelke. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

4. DAN: petek, 05.07.2019

Po zajtrku nas čaka po mnenju mnogih najbolj atraktiven izlet. Avtobus zapustimo na razgledni točki Pico da Malhada, v kraju Bocca de Conida (1235m). Po razgledni poti se najprej podamo na Bocca de Cerro (1300m), nato pa bomo osvojili še vrh Pico Grande (1654m). Spus tna sedlo Ecumeada (1007m), kjer nas bo čakal avtobus. Po osvežitvi vožnja do Sao Vicente, kjer si bomo (po želji - doplačilo) ogledali zanimiv muzej o vulkanskem delovanju in nastajanju Madeire ter preostalih otokov arhipelaga in se sprehodili po »vulkanskih žilah«, po katerih je nekoč na površje pridrvela lava.Sprehod do hotela. Večerja in nočitev.
 

5. DAN: sobota, 06.07.2019

Po zajtrku vožnja do Achade do Seixo, izhodišča za 3 urni pohod ob Levadi, imenovani »25 slapov«. Po ogledu prekrasnega slapa Risco sledi vzpon na na planoto Paul da Serra, ki je sestavni del nacionalnega parka Madeira. Nadaljevanje vožnje do Porto Muniza, ki slovi po čudovitih naravnih bazenih, ki so jih morski valovi izklesali v črni vulkanski kamnini. Domačini so si tam uredili edina kopališča na tem delu otoka. Po želji (doplačilo) ogled akvarija, kjer lahko skozi stekleno zaveso opazujete čudovit podvodni svet. Prav posebno doživetje botudi vožnja po nenavadno speljani cesti skozi slikovite predele do Sao Vicente. Krajši postanek, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

6. DAN: nedelja, 07.07.2019

Zajtrk. Iz hotela se najprej sprehodimo do vasice Tabua, od koder se po krajšem postanku ob koritu reke Caixa najprej povzpnemo do vasice Lombada (300m), nato pa po lepo speljani poti ob levadi (Levada Nova) pot nadaljujemo do našega cilja - Origem da Levada Nova (410m), kjer se levada konča. Spust po drugi strani do hotela. Prosto za kopanje in samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev.
 

7. DAN: ponedeljek, 08.07.2019

Zajtrk. Vožnja do kraja Camacha, znanem po izdelavi predmetov iz vrbovih šib, različnih košar, pohištva... Ogledmanjšega industrijskega obrata in muzeja. Domačini se radi pohvalijo, da je v Kamachileta 1875 odigrana prva nogometna tekma na portugalskih tleh. Nadaljujemo z vožnjo mimo Santa da Serra do Ponta de São Lourenço, izhodišča za triurno pohodno turo. Številne prepadne skale, čeri, kot nekakšni naravni spomeniki in čudoviti razgledi ob poti nam bodo jemali dih. Polni vtisov se bomo vrnili v hotel. Večerja in nočitev.
 

8. DAN: torek, 09.07.2019

Po zajtrku transfer do letališča in polet proti domu. Transfer do izhodiščnega kraja
 

CENA VKLJUČUJE:

- letalski prevoz, - transfer do letališča,
- vse transferje na otoku,
- 7x polpenzion v hotelu****
- stroške organizacije in priprave izleta.
 

DOPLAČILA (po želji)

- vstopnine ( predvidoma 25 - 30€)
- enoposteljna soba : 150€
- zavarovanje odpovedi (riziko odpovedi): 5% od vrednosti aranžmaja