LASTOVO

Lastovo – najbolj oddaljen poseljen hrvaški otok, ki je zaradi izjemnih naravnih lepot in biotske raznolikosti leta 2006 skupaj z pripadajočimi otoki razglašen za naravni park. Čudežno lep, gozdnat – Carski otok, kot so ga imenovali že Rimljani, je s svojo izredno razčlenjeno obalo, kristalno čistim morjem, značilno arhitekturo in edinstveno kulturno dediščino idealna počitniška izbira vse tiste, ki iščejo popoln, miren oddih v neokrnjeni naravi – v njeni najbolj razkošni mediteranski podobi.Otok nedojemljive lepote, kjer je čas obstal, zvezde pa so bližje kot kjerkoli drugje…

1. DAN: nedelja, 01.09.2024

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po prihodu na Lastovo – Ubli sledi vožnja do Pasadurja. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: ponedeljek, 02.09.2024 (2 uri hoje)

Zajtrk. Sprehod do zaselka Prehodišče, od kodernas bo pot najprej peljala do Vino polja in Nižno polja, od tam pa se bomo podali še na vrh Sozanj, ki kljub skromnim 231m. višine velja za enega od najbolj atraktivnih vrhov na Lastovu, ponuja pa zelo lep razgled na zaliv Zaklopatica, pa tudi otoke Vis, Korčulo in Mljet. Po osvežitvi vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje in lastno animacijo. Večerja in nočitev.

3. DAN: torek, 03.09.2024 (4 ure hoje)

Po zajtrku sledi vzpon na vrh Hum (418m), od kode se bomo spustili v Zaklopatico, majhen zaliv pod mestom Lastovo. Potanek za osvežitev, nato vožnja do hotela. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev

4. DAN: sreda, 04.09.2024 (3 ure hoje)

Po zajtrku vožnja do mesta Lastovo, kjer zapustimo avtobus in se peš podamo v smeri Kosova – Bučen dolca – Kruševe njive do rta Struga, na katerem se nahaja istoimenski svetilnik iz leta 1839, velja pa za enega od najstarejših avstro-ogrskih, še delujočih svetilnikov. Do svetilnika vodi zanimivo speljana pot, ki se konča na samem robu strme pečine, s katere se ponuja prekrasen razgled na odprto morje. Po ogledu spust v Skriveno luko. Kopanje. Vožnja do  hotela. Večerja in nočitev.

5. DAN: četrtek, 05.09.2024 (4 ure hoje)

Zajtrk. Vožnja do Lastova, največjega naselja na otoku in enega od najlepših starih naselij na Jadranu. Mesto se ponaša z edinstveno arhitekturo, številnimi cerkvami in kapelami iz 12-15. st., prava posebnost pa so »Fumari« – nenavadni, bogato okrašeni dimniki, ki krasijo številne stare stavbe iz časa Dubrovniške republike in so nekakšen zaščitni znak Lastova. Panoramski ogled nekaterih mestnih znamenitosti, nato sprehod do 3 km oddaljenega zaliva Zaklopatica, ki je ime dobil po bližnjem otočku, slovi pa po vrhunskih konobah, zaradi česar je priljubljen cilj številnih nautikov. Kopanje. Vrnitev preko Kruševe njive v Lastovo. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

6. DAN: petek, 06.09.2024 (2 uri hoje)

Po zajtrku sprehod do cerkvice Sv. Juraja, od koder se bomo povzpeli na Jurjev vrh (164m). Po osvežitvi spust v zaliv Kremena. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

7. DAN: sobota, 07.09.2024

Zajtrk. Vožnja do pristanišča Ubli. Trajektna vožnja do Splita. Po izkrcanju nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v večernih urah.

CENA: 495 EUR (pri udeležbi min. 40 potnikov)

Cena vključuje:
  • avtobusni prevoz,

  • 6x polpenzion v 1/2 twc v hotelu***,

  • trajektna relaciji Split-Lastovo-Split,

  • stroške priprave in organizacije  potovanja

Doplačila na kraju samem:
  • turistična pristojbina.