VIS
EUR38014.09. - 20.09.2019

 

1. DAN: sobota, 14.09.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po prihodu na Vis vožnja do hotela. Nastanitev. Večerja in nočitev.
 

2. DAN: nedelja, 15.09.2019

Zajtrk. Vožnja do cerkvice Gospa od Planice, kjer zapustimo avtobus in nadaljujemo peš do približno uro hoje oddaljene »Titove špilje«, ter naprej (dodatna ura) do kapelice Sv. Duha (564m), od koder se ponuja zelo lep razgled na Komižo in celi otok. Spust v Komižo, popoldan prosto za kopanje. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.
 

3. DAN: ponedeljek, 16.09.2019

Po zajtrku se peš podamo do planinskega doma, od koder po krajšem počitku nadaljujemo do Vele glave. Postanek za ogled vojaškega bunkerja, nato spust v Staro Isso. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
 

4. DAN: torek, 17.09.2019

Zajtrk. Vožnja do Komiže, od koder se podamo na krožni pohod po okoliških hribih s postankom v zanimivi, zapuščeni vasici. Spust na plažo Barjaci. Prosto za kopanje. Vrnitev v Komižo in vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
 

5. DAN: sreda, 18.09.2019

Po zajtrku vožnja z ladjico na otok Biševo *(doplačilo), kjer sledi ogled znamenite »Plave špilje«, nato sprehod do zaliva Porat s krajšim postankom v vasi Polje. Prosto za kopanje (v bližini se nahaja nekaj gostinskih objektov). Popoldan vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

6. DAN: četrtek, 19.09.2019

Zajtrk. Sprehod do zaliva Stončica. Prosto za kopanje (v bližini je tudi restavracija). Vrnitev z avtobusom v hotel. Večerja in nočitev.
 

7. DAN: petek, 20.09.2019

Zgodnji zajtrk. Trajektna vožnja do Splita, po izkrcanju nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v poznih popoldanskih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v 1/2 twc v hotelu**/***,
- trajektno vožnjo na relaciji Split-Vis-Split,
- spremstvo lokalnega planinskega vodnika na vseh pohodih,
- stroške priprave in organizacije potovanja.
 

DOPLAČILA

- turistična pristojbina (7 HRK/dan/oseba),
- celodnevni izlet z ladjico: Komiža - Biševo - Plava špilja (ob primernih vremenskih razmerah) - Komiža ( vstopnina, prevoz, dobrodošlica, degustacija plavca, ribji picknik in kopanje v Poratu - 40€).