UKRAJINA
EUR49013.07. - 19.07.2019

 

1. DAN: sobota, 13.07.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Budimpešte do mejnega prehoda Lužanka, kjer uredimo mejne formalnosti ter nadaljujemo z vožnjo do mesta Užgorod. Panoramski sprehod in ogled gradu, muzeja narodne arhitekture ter grško-katoliške katedrale, ustavili pa se bomo tudi v eni izmed tamkajšnjih vinskih kleti in poskusili ukrajinsko vino in znani Zakrpatski konjak. Po degustaciji nekaj prostega časa za samostojne oglede, nato nadaljevanje vožnje do kraja Pilipec. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

2. DAN: nedelja, 14.07.2019

Zajtrk. Vzpon na Veliki vrh (1598m). Od izhodišča pri hotelu (750m) do vrha in nazaj bomo potrebovali približno 5 ur hoje. Večerja in nočitev.
 

3. DAN: ponedeljek, 15.07.2019

Zajtrk. Vožnja do Lvova, po mnenju mnogih najlepšega ukrajinskega mesta. Mesto, ki se v pisnih dokumentih prvič omenja 1256. leta je nekoč bilo prestolnica stare poljske Galicije. Mestno jedro, ki je od leta 1998 vpisano na UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine krasi čudoviti mozaik cerkva različnih veroizpovedi, številni kulturno zgodovinski spomeniki in prelepe stavbe iz različnih obdobij in je pravi muzej na prostem. Sledi ogled nekaterih mestnih znamenitosti, kot so: Armenska katedrala sv. Ane, Lekarniški muzej, Mestna hiša, Opera…, nekaj časa pa si bomo vzeli tudi za samostojne sprehode ali kavico. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

4. DAN: torek, 16.07.2019

Po zajtrku se bomo povzpeli na »Zamkovo Horo«, najvišjo točko nad mestom, od koder se ponuja čudovit razgled na Lvov, ustavili pa se bomo tudi pri skrivnostnem pokopališču Lychakivskiy, kjer med drugim najdemo spomenik Lvovskim orličem, bataljonu poljskih vojakov - otrok, ki so branili mesto ob koncu prve svetovne vojne, velja pa za eno od najlepših evropskih pokopališč. Nekaj prostega časa za samostojne oglede. Večerja in nočitev.
 

5. DAN: sreda, 17.07.2019

Po zajtrku vožnja do mesta Kolomiya, kjer sledi ogled zanimivega muzeja pisanic, po katerem je mesto najbolj znano ter etnografskega muzeja v neposredni bližini. Nadaljevanje vožnje do Kraja Jeremče. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

6. DAN: četrtek, 18.07.2019

Zajtrk. Vzpon na Hoverlo (2061m), najvišji ukrajinski vrh. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

7. DAN: petek, 19.07.2019

Zajtrk. Vožnja ob dolini reke Tise do Mukačeva, največjega mesta v Zakarpatju, nad katerim kraljuje veličasten grad Palanok iz XV. st. Velja za enega izmed najbolj obiskanih turističnih objektov v vzhodni Evropi, znan pa je tudi po tem, da je v njem nekaj časa bival srbski princ Đurađ Branković. Po ogledu muzeja zgodovine in etnografske zbirke si bomo nekaj časa vzeli še za panoramski sprehod po mestu. Vožnja proti domu. Predviden prihod v večernih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- letalski prevoz, - avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion hotelu***/****, 1/2 twc,
- vse zunanje oglede po programu,
- vsa lokalna vodenja,
- stroške priprave in organizacije potovanja.
 

DOPLAČILA (po želji)

- vstopnine v sakralne objekte, muzeje, ter vstopnina v NP Hoverla (30 €).