SRBIJA
EUR44505.08. - 11.08.2019

 

1. DAN: ponedeljek, 05.08.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po avtocesti mimo Beograda in Mladenovca do »svetega« mesta dinastije Karađorđevičev - Topole, kjer naredimo postanek za ogled Karađorđevega muzeja, nato pa se sprehodimo na Oplenac, vzpetino na kateri s svojo impozantnostjo dominira cerkev Svetega Đorđa - mavzolej in družinska grobnica dinastije Karađorđević. Notranjost cerkve je prekrita z zanimivimi mozaiki poslikanimi s 15 tisoč različnih nians barv, hrani pa kopije najlepših fresk iz 60-ih srbskih samostanov. Posebej zanimiv za ogled je lestenec v središču cerkve, težek nekaj ton in izdelan od pretopljenega orožja srbske vojske. Po ogledu cerkve in hiše Karađorđevića v neposredni bližini, danes prav tako muzeja, vožnja do mesteca Rudnik. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

2. DAN: torek, 06.08.2019

Zajtrk. Vožnja do samostana v vasi Stragari (520m), kjer naredimo krajši postanek, nato pa se peš podamo na najvišji vrh planine Rudnik - Cvijićev vrh (1132m). Po osvežitvi se po drugi strani spustimo v vas Rudnik, od koder se odpeljemo v Latkovac, etno vasico, kjer nam bodo prijazni gostitelji pripravili prigrizek in degustacijo lokalnih sort vina. Nadaljujemo z vožnjo v NP Kopaonik. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

3. DAN: sreda, 07.08.2019

Po zajtrku se bomo od hotela (1100m), po potki speljani ob samem smučišču povzpeli na najvišji vrh Kopaonika, Pančićev vrh (2017m). Krajši postanek, nato spust v smučarski center. Vožnja mimo Novega Pazarja na Zlatar. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

4. DAN: četrtek, 08.08.2019

Po zajtrku vožnja do vasi Akmačići, od koder se v spremstvu lokalnega vodnika odpravimo na sprehod po ʺPosebnem rezervatu biosfere Uvacʺ. Ob prekrasnem pogledu na meandre ki jih ustvarja reka Uvac se spustimo do splavišča. Panoramska vožnja s splavom po akumulacijskem jezeru, nato vožnja do Mokre gore. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

5. DAN: petek, 09.08.2019

Zajtrk. Vožnja v NP Tara. Postanek pri objektu »Predov Krst«, ki velja za srce NP, nahaja pa se v neposredni bližini najlepših naravnih znamenitosti, kot so slapovi Peručac, mali in veliki Skakavac ter številnih jam, izmed katerih je najbolj znana jama »Topla peč«. Sledi pohod po NP Tara z osvojitvijo najvišjega vrha - Veliki Stolac (1675m). Po končanem pohodu vožnja do železniške postaje Jatare (700m), od koder se bomo z legendarnim »Čirom« popeljali po znani Šarganski osmici, ki s svojimi 22 tuneli velja za najatraktivnejšo ozkotirno železniško progo v Evropi. Po slabi uri atraktivne vožnje bomo prispeli na železniško postajo v Mokri Gori. Večerja in nočitev.
 

6. DAN: sobota, 10.08.2019

Zajtrk. Vožnja do enega od najlepših kanjonov v Srbiji - kanjona Morave, ki ga odlikuje izredna pejzažna raznolikost ter bogastvo flore in favne. V bližini planinskega doma Kablar zapustimo avtobus in se v spremstvu lokalnega vodnika podamo na dve urni pohod na vrh Kablar (889m), z zelo lepim razgledom na kanjon in okolico. Po osvežitvi spust (uro in pol) do samostana Nikolije z cerkvijo Sv. Nikole, od koder se bomo s splavom vrnili na izhodišče. Malica, nato vožnja do hotela. Nastanitev. Po osvežitvi vožnja v Gučo in zabava pozno v noč. Nočitev.
 

7. DAN: nedelja, 11.08.2019

Po zajtrku vožnja do Valjeva, kjer naredimo postanek za ogled Narodnega muzeja Valjeva, imenovanega »Muzej tretje dimenzije«. Nadaljevanje vožnje proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v hotelih *** nacionalne kategorije,
- vožnjo z ozkotirno železnico,
- 2 x vožnjo s splavom (Morava, Uvac),
- 2 x malico,
- vse degustacije in pokušine, navedene v programu,
- vse vstopnine in spremstvo lokalnih ter planinskih vodnikov,
- vse zunanje oglede po programu,
- turistično pristojbino,
- stroške priprave in organizacije potovanja.