SICILIJA
EUR69020.05. - 28.05.2019

 

1. DAN: ponedeljek, 20.05.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Bologne, Firenc in Rima do pokrajine Campania. Nastanitev v okolici Neaplja. Večerja in nočitev.
 

2. DAN: torek, 21.05.2019

Zajtrk. Vožnja do Ville san Giovanni, kjer se vkrcamo na trajekt. Plovba do Mesine, po izkrcanju pa nadaljevanje vožnje do Taormina/Giardini Naxos. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

3. DAN: sreda, 22.05.2019

Zgodnji zajtrk. Vožnja v NP Etna. Pri planinski koči »Citelli« (1736m) zapustimo avtobus in se podamo do razgledne točke »Serra della Concazze« (2168m), po krajšem postanku pa nadaljujemo še na vrh Pizzi Deneri (2847m), ki se dviguje vzporedno z znamenitim vulkanom Etna, na njem pa se nahaja observatorij - vulkanološka opazovalnica. Sledi dve urni spust do koče »Monte Baracca« (1777m), od koder se po osvežitvi spustimo do avtobusa. Popoldan sledi panoramski ogled Taormine in antičnega amfiteatra, iz katerega je zelo lep razgled na staro mestno jedro in vulkan Etno. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
 

4. DAN: četrtek, 23.05.2019

Po zajtrku vožnja na izhodišče za vzpon na vrh Monte Veneretta (884m). Po osvojitvi vrha vrnitev do avtobusa. Nekaj prostega časa za ogled Taormine, prijetnega turističnega mesta, ki se ponaša s številnimi kulturno zgodovinskimi spomenik, kot so: grško-rimski amfiteater, mestna vrata, palača Corvai, katedrala, gledališče... Nekatere od teh si bomo med sprehodom ogledali. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

5. DAN: petek, 24.05.2019

Zajtrk, vožnja do Agrigenta. Najprej se bomo sprehodili po Dolini templjev in si ogledali ostanke grških svetišč in templjev, ki veljajo za najbolj ohranjene na Siciliji, nato sledi še panoramski ogled mesta. Nadaljevanje vožnje po južnem delu otoka do ene od najlepših naravnih atrakcij - Capo Bianco in (po želji) ogled arheološkega muzeja Eracle Minoa. Vožnja do Cefala, nastanitev, večerja in nočitev.
 

6. DAN: sobota, 25.05.2019

Po zajtrku vožnja do parkirišča Ostello della Gioventu (1557m), kjer zapustmo avtobus in se podamo na najvišji vrh severne Sicilije - Pizzo Carbonara (1979m). Po osvežitvi vrnitev na izhodišče in vožnja do zanimivega mesteca Castelbuono, kjer naredimo krajši postanek. Nadaljevanje vožnje proti Cefalu s postankom pri skali Cefalo, na kateri se nahaja »Dianin tempelj« iz 4st. Po ogledu se bomo peš spustili do hotela. Večerja in nočitev.
 

7. DAN: nedelja, 26.05.2019

Zajtrk. Vožnja do Monreala, kjer se nahaja katedrala iz 12 st., s čudovitimi mozaiki, skupaj s katedralo v Cefalu pa je uvrščena na UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine. Po ogledu nadaljevanje vožnje do glavnega mesta Sicilije in največjega pristanišča na otoku, Palerma, ki se ponaša z izjemno bogato zgodovino, skozi čas pa je mesto bilo izpostavjeno različnim vplivom, o čemer pričaju številni kulturno zgodovinski spomeniki. Sprehodili se bomo do trga Quatro Canti (Štirje vogali), v samem centru Palerma, ustavili pri bližnji cerkvi San Giuseppe dei Teatini z značilnim sicilijanskim baročnim okrasjem, katedrali, ki stoji na mestu krščanske bazilike iz 6. st., znameniti kapeli Paltini, Trgu sramu, katakombah... Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

8. DAN: ponedeljek, 27.05.2018

Po zajtrku bomo zapustili Sicilijo in se skozi Messinsko ožino vrnili na celino. Vožnja s krajšimi postanki do Siene, mesta ki velja za pravo zakladnico srednjeveške arhitekture, zaradi česar je uvrščeno na UNESCO-v seznam kulturne dediščene in je eno od najbolj obiskanih mest v državi. Krasi ga prelepo mestno središče, ena od največjih atrakcij pa je trg »Piazza del Campo«, v obliki školjke, nekakšen simbol Siene, kjer dva krat letno potekajo slovite konjske dirke Palio. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

9. DAN: torek, 28.05.2018

Zajtrk. Panoramski sprehod po mestu in ogled nekaterih znamenitosti: mestne katedrale - Duomo, 800 let stare mestne hiše - Palazzo Publico, najstarejše banke na svetu... Vožnja proti Sloveniji. Predviden prihod v večernih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,
- 8 x polpenzion v hotelih *** nacionalne kategorije,
- 2 x vožnjo s trajektom,
- vse zunanje oglede po programu,
- stroške organizacija in priprave potovanja.
 

DOPLAČILA

- vstopnine (predvidoma 30€).