SARDINIJA
EUR64013.05. - 19.05.2019

 

1. DAN: ponedeljek, 13.05.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po avtocesti mimo Benetk in Bologne do pristanišča Civitavecchia, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po predvidoma 5 urni plovbi prispemo v Golfo Aranci. Vožnja do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

2. DAN: torek, 14.05.2019

Zajtrk. Vožnja v pogorje Monte Limbara in vzpon na najvišji vrh severnega dela otoka - Balistreri (1359m). Po osvojitvi vrha vožnja do slikovitega mesteca Tempio Pausania ali granitnega mesteca, kot ga še imenujejo, saj je stari del mesta skoraj v celoti zgrajen iz granita. Po krajši osvežitvi nadaljujemo z vožnjo še do mesta Castelsardo, ki dominira na vrhu vzpetine in velja za eno od pomembnejših mest z domačo obrtjo na Sardiniji. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
 

3. DAN: sreda, 15.05.2019

Po zajtrku vožnja do drugega po velikosti mesta na otoku, Sassari. Sprehod po stari mestni četrti in osvežitev, nato nadaljevanje vožnje do kraja Macomer, kjer naredimo krajši postanek za ogled »nuraghov«, starodavnih megalitskih zgradb iz obdobja Nuragic (1900-730 pr.n.št.), ki jih najdemo po vsem otoku in so simbol Sardinije in njene značilne kulture. Gre za zgodovinske ostanke plemena Nuraghov, obrambne stolpe, ki so visoki tudi do 25 m., grajeni v dveh ali treh nadstropjih, notranjost pa je povezana s hodniki in stopnišči. Po ogledu vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

4. DAN: četrtek, 16.05.2019

Zajtrk. Vožnja na izhodišče in pohod po pogorju Monte Linas. Po osvojitvi vrha Punta Cammeda (1214m) se krožno, preko vrha »Enna Eidadi« (1026m) vrnemo na izhodišče. Nadaljevanje vožnje v smeri Cagliaria - glavnega mesta Sardinije. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

5. DAN: petek, 17.05.2019

Po zajtrku sledi krajši ogled Cagliaria. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, ustavili pred katedralo Santa Maria di Castelo, palačo San Remy, Slonjim stolpom,… Po ogledu vožnja do mesteca Orgosolo, znanega po slikarijah na fasadah (murales). Poslikave so večinoma politično-moralne narave in opozarjajo na nesmiselnost vojn in krivice, ki so se dogajale v preteklosti in se še danes dogajajo po svetu. Vožnja v mesto Fonni. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

6. DAN: sobota, 18.05.2019

Zgodnji zajtrk. Vožnja v pogorje Monti del Gennargento. Pri spodnji postaji sedežnice (1485m) zapustimo avtobus in se podamo najprej na uro hoje oddaljen vrh Bruncu Spina (1829m), nato pa se povzpnemo še na najvišji vrh Sardinije, Punta La Marmora (1834m). Po osvojitvi vrha vrnitev na izhodišče. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
 

7. DAN: nedelja, 19.05.2019

Zgodnji zajtrk. Vožnja do pristanišča Golfo Aranci ali Arbatax in vkrcanje na trajekt. Plovba do Civitavecchie. Nadaljevanje vožnje z vmesnimi postanki proti Sloveniji. Predviden prihod v poznih večernih oz. zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.
 

CENA VKLJUČUJE:

- letalski prevoz,
- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v 1/2 twc v hotelih***,
- trajektno vožnjo Civitavecchia-Golfo Aranci-Civitavecchia,
- stroške priprave in organizacije potovanja.
 

DOPLAČILA

- vstopnine - 50€,