RAB

1. DAN: ponedeljek, 01.07.2024

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja na Rab in nastanitev v kraju Lopar. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev

2. DAN: torek, 02.07.2024 *(po želji – 3 ure hoje)

Po zajtrku se bomo po »Premužićevi stazi« najprej povzpeli do »Fruge«, od tam pa na vrh »Rapost« ter po grebenu na  Kamenjak (410m.) najvišji vrh Raba. Iz vrha se odpira lep razgled na mesto Rab in otoke južnega Kvarnerja ter osrednji del Nacionalnega parka Severni Velebit. Spust. Prosto za osvežitev, nato vrnitev z avtobusom v Lopar. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

3. DAN: sreda, 03.07.2024

Zajtrk. Vožnja v Rab. Panoramski sprehod po mestu, ki se ponaša s številnimi kulturno zgodovinskimi znamenitostmi ter najbolj živahnem in najbolj obiskanem mestu na otoku. Prosto za kopanje ali samostojne oglede. Vrnitev v hotel.

Večerja in nočitev.

4. DAN: četrtek, 04.07.2024 *(po želji 3-4 ure hoje)

Po zajtrku sledi sprehod do začetka »Premužićeve staze«, od koder se bomo najprej povzpeli do »Fruge«, od tam pa nadaljujemo proti Supetarski dragi in Kamporskem polju. Ogled znanega spominskega parka Kampor (italijansko koncentracijsko taborišče) in bližnjega samostana. Vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

5. DAN: petek, 05.07.2024 *(po želji – 3 ure hoje)

Zajtrk. Prosto za kopanje ali druge samostojne aktivnosti.

6. DAN: sobota, 06.07.2024

Zajtrk. Dan bo namenjen kopanju ali samostojnemu raziskovanju otoka, po želji (*doplačilo) pa se lahko z ladjico popeljemo na Goli otok, ki so ga nekoč imenovali tudi »Jugoslovanski Alcatraz«, znan pa je tudi po tem, da so od leta 1952 v delu zloglasnega zapora bivali politični zaporniki. Po ogledu in osvežitvi vožnja nazaj, krajši postanek pa naredimo tudi pri otoku Sveti Grgur, kjer je nekoč stal ženski zapor, danes pa je ta idilični otoček priljubljeni cilj številnih turistov, ki se tja pripeljejo z jadrnicami. Možnost kopanja. Večerja in nočitev.

7. DAN: nedelja, 07.07.2024

Zajtrk. Vožnja s trajektom na celino, in nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.

* Pogoj za izvedbo v programu navedenih izletov (2.,3.,4. in 6. dan) je udeležba min. 20 oseb.

CENA: 650 EUR (pri udeležbi min. 40 potnikov)

Cena vključuje:
  • avtobusni prevoz,
  • 6x polpenzion v hotelu 3* – Hoteli Valamar (Veli Mel Sunny 3*),
  • 2x vožnjo s trajektom,
  • stroške priprave in organizacije.
Doplačila na kraju samem:
  • turistična pristojbina,