PIRENEJI
EUR79012.07. - 21.07.2019

 

1. DAN: petek, 12.07.2019

Odhod v popoldanskih urah. Nočna vožnja z vmesnimi postanki preko Italije proti mestu Carcassonne.
 

2. DAN: sobota, 13.07.2019

V popoldanskih urah prispemo v Carcassonn, priljubljeno turistično točko v regiji Languedoc-Roussillon. Mesto je sestavljeno iz dveh delov: srednjeveške utrdbe, ki se dviguje nad reko Aude in novejšega, na drugem bregu reke, velja pa za enega od najlepših srednjeveških obzidanih mest. Leta 1997 je utrdba vpisana na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Sprehod in ogled dvorca Comtal iz 12. st. ter katedrale posvečene Sv. Nazareju, zgrajene na mestu kjer je nekoč že stala cerkev ki so jo Vizigoti postavili v 6. st. Vožnja do kraja nastanitve. Večerja in nočitev.
 

3. DAN: nedelja, 14.07.2019

Po zajtrku vožnja do Lurda in ogled enega od največjih romarskih središč v Evropi. Vzpon na trdnjavo nad mestom, katere zgodovina seže v leto 778, v 11. in 12. stoletju pa je v njej bival grof Bigorre. Svojo končno podobo je trdnjava dobila v 14. st. z verigo obzidij ter zgradbo stolpa grajske ječe. V sklopu trdnjave je muzej, ki hrani bogato etnografsko in arheološko zbirko. Ogled. Vožnja do kraja nastanitve. Večerja in nočitev.
 

4. DAN: ponedeljek, 15.07.2019

Zgodnji zajtrk. Pohod na vrh Brèche de Roland (2807m). Postanek pri planinski koči pod vrhom (bolj pripravljeni lahko nadaljujejo vzpon na 3144m. visok vrh Le Taillon), nato vrnitev po isti poti v dolino. Večerja in nočitev.
 

5. DAN: torek, 16.07.2019

Zajtrk. Vožnja v španski del Pirenejev. Pri pastirski koči na parkirišču (1944m) zapustimo avtobus in se podamo proti enemu od najlepših in najbolj atraktivnih vrhov - Pic du Midi (2877m). Vrnitev z gondolo v dolino (doplačilo). Nadaljevanje vožnje do Bialse. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

6. DAN: sreda, 17.07.2019

Po zajtrku sledi krožna tura po NP Pineta, ki leži v osrčju centralnih Pirenejev in v kateri se nahaja večina tri tisočakov. Po celotni dolini in strminah na obeh straneh je veliko peš poti različnih zahtevnosti, ki ponujajo številne možnosti, tako tistim, ki uživajo v opazovanju narave ob krajših sprehodih, kot tudi resnih gorniških podvigov željnim. Popoldan vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

7. DAN: četrtek, 18.07.2019

Po zajtrku vožnja proti Andori, eni od najmanjših držav starega kontinenta. Kneževina Andora, državica z bogato in burno zgodovino, ki leži med visokim vrhovi vzhodnih Pirenejev in meri le 468 kvadratnih kilometrov, je zahvaljujoč svoji nenavadni legi stoletja bila skrita pogledom svetovnih popotnikov. Danes gospodarsko zelo razvita, predvsem zaradi turizma, ki je primarna dejavnost, pa tudi brezcarinske trgovine, ta mini država skriva številne lepote - zasneženi planinski vrhovi, prelepe doline med obronki Pirenejev - najbolj znana je Madriu, ki je na Unescovi listi svetovne dediščine ter prikupne vasice, ki živijo v popolni harmoniji z naravo, pa se obiskovalcem neizbrisno vtisnejo v spomin. Nekaj prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Vožnja do hotela. Nastanitev. Večerja in nočitev.
 

8. DAN: petek, 19.07.2018

Zajtrk. Vožnja do izhodišča in vzpon na najvišji vrh Andore - Pic de Coma Pedrosa (2945m). Po osvojitvi vrha vrnitev v dolino. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
 

9. DAN: sobota, 20.07.2018

Po zajtrku vožnja z vmesnimi postanki do Mentona. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

9. DAN: nedelja, 21.07.2018

Zajtrk. Nadaljevanje vožnje proti Sloveniji. Predviden prihod v popoldanskih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,
- 8 x polpenzion v hotelih **/***,
- stroške priprave in organizacije potovanja.
 

DOPLAČILA

- vstopnine,
- vožnja z žičnico.