EUR28530.12.2019 - 02.01.2020

 

1. DAN: ponedeljek, 30.12.2019

Odhod v jutranjih urah. Vožnja mimo Banja Luke v smeri Prnjavora, mesteca v severozahodnem delu današnje Republike Srbske, do termalnega kompleksa Kulaši. Terme (Banja) Kulaši, umeščene v samo vznožje planine Ljubić, so bile znane že za časa Avstro-Ogrske monarhije, njihova stoletna tradicija pa sloni na izjemno zdravilni, visokoalkalni hipotermalni vodi, ki jo odlikuje konstanta kakovost in zelo visoka ph vrednost in je kot takšna zelo učinkovita pri zdravljenju različnih bolezni, še posebej psoriaze, nevrodermitisa, različnih ekcemov, bolezni ledvic, visokega krvnega tlaka itn. Nastanitev in kosilo. Sledi krajši voden ogled po kompleksu, nato nekaj prostega časa za samostojne sprehode ali kopanje. Večerja in nočitev.
 

2. DAN: torek, 31.12.2019

Zajtrk. Vožnja do planinskega doma, izhodišča za vzpon na Svinjar (594), najvišji vrh planine Ljubić, ki je zaradi lahke dostopnosti priljubljena izletniška točka okoliških prebivalcev. Krajši postanek, nato spust do akumulacijskega jezera Drenova, ki ima status posebnega ribolovnega revirja in velja za najbolj atraktivno lokacijo za ribolov v tem kraju, tamkajšnji ribiči pa se ponašajo z »kapitalskimi« primeri ulovljenih somov, težkih zavidljivih 96 in 104 kg. Kosilo - malica (za tiste, ki se pohoda ne bodo udeležili je kosilo v hotelski restavraciji), nato vrnitev v hotel in priprave na najdaljšo noč v letu. Svečana večerja v hotelski restavraciji skupaj z ostalimi gosti hotela in zabava pozno v noč.
 

3. DAN: sreda, 01.01.2020

Pozni zajtrk. Vožnja do vasi Kusturići, od koder se peš podamo na vrh Velika Glavica (549m). Po »osvojitvi« vrha in osvežitvi spust v dolino. Kosilo - malica (za tiste, ki se izleta ne bodo udeležili je kosilo v hotelski restavraciji). Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje ali druge samostojne aktivnosti. Večerja in zabava ob živi glasbi. Nočitev.
 

4. DAN: četrtek, 02.01.2020

Zajtrk. Vožnja proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v poznih popoldanskih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,
- 3x polni penzion v 1/2 twc v hotelu***,
- silvestrsko večerjo (vsi napitki vključeni v ceno!),
- »ponovitev silvestrovanja« - 01.01.2020,
- neomejeno kopanje v termalnih bazenih,
- vse izlete po programu,
- stroške priprave in organizacije potovanja.