MAROKO
EUR116008.10. - 16.10.2019

 

1. DAN: torek, 08.10.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do letališča, ureditev letaliških formalnosti in let proti Maroku. Pristanek na letališču v Marakešu v opoldanskih urah. Transfer do hotela, nastanitev in večerja.
 

2. DAN: sreda, 09.10.2019

Zajrtk. Sledi celodnevni ogled »rdečega mesta«, turističnega bisera Maroka in enega od najbolj obleganih krajev na svetu. Čaroben in poln skritih kotičkov, s številnimi starodavnimi palačami in mošejami, starim mestnim jedrom, ki odseva tisočletno zgodovino ter zasneženimi vršaci štiritisočakov v ozadju, je Marakeš zares nekaj posebnega in ne čudi, da ga je že sloviti Winston Churchill imel za najlepše mesto na svetu. Sprehodili se bomo po starodavni Medini, ki je uvrščena na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine, mestnem središču, kjer se bohoti velikanski bazar s kar 15 tisoč trgovinicami, kavarnami in čajnicami, obiskali botanični vrt Majorelle Garden, poln umetniških presežkov, ki ga je v 20. letih prejšnjega stoletja ustvaril francoski umetnik Jacques Majorelle, kasneje pa ga je kupil in uredil modni oblikovalec Yves Saint Laurent. Zanimiva za ogled je tudi znamenita vila modre barve znotraj samega parka, nekoč domovanje Yvesa Saint Laurenta in Pierra Bergea, ki sta jo v 80-ih letih rešila pred propadanjem in ji dala nov videz, danes pa je v njej Muzej islamske umetnosti Marakeša, z zelo zanimivimi eksponati iz tekstila s področja severne Afrike, iz zasebne kolekcije oblikovalcev. Nekaj časa za samostojne oglede. Večerja in nočitev.
 

3. DAN: četrtek, 10.10.2019

Po zajtrku se z avtobusom odpeljemo do mesteca Imlil (1730 mnv), kjer prtljago naložimo na mule in se podamo proti planinski koči - Refuge de Mouflon, na 3207 mnv. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

4. DAN: petek, 11.10.2019

Zgodnji zajtrk. Vzpon na najvišji vrh Maroka ter najvišji vrh severne Afrike - Visoki Atlas (Jabal Toubkal, 4167 mnv). Po osvojitvi vrha vrnitev po isti poti do koče, kjer prtljago naložimo na mule in spustimo v vas Aroumd (1940 mnv). Nastanitev v penzionu, večerja in nočitev.
 

5. DAN: sobota, 12.10.2019

Zajtrk. Vožnja po slikoviti cesti preko prelaza Tizi-n-Tichkaki, ki jo imenujejo tudi »pot tisočerih kasb« (trdnjavam podobne zgradbe) v dolino Dades in prelepo sotesko Todra, obdano z več sto metrov visokimi strmimi pečinami, ki so pravi raj za plezalce. Postanek v zanimivi vasici Tinerhir, kjer si ogledamo postopek izdelave preprog, nato pot nadaljujemo po dolini, znani po izdelavi olja, rožne vode, mila.., spomladi pa tam zacveti na tisoče grmov vrtnic in različnega sadnega drevja. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

6. DAN: nedelja, 13.10.2019

Po zajtrku vožnja do vasice Merzougi, kjer zajahamo kamele in se v spremstvu berberov podamo v puščavo Erg Chebbi. Po slabih dveh urah prečenja sipin prispemo do šotorišča, kjer nam najprej postrežejo čaj, nato pa pripravijo še obilno večerjo. Nočitev.
 

7. DAN: ponedeljek, 14.10.2019

Zajtrk. S kamelami se vrnemo na Izhodišče. Pospravimo stvari v avtobus se peš podamo na Grande Dune (836 mnv), sipino nad vasjo, od koder je prekrasen razgled na okolico. Sledi vožnja v čudovito dolino Draa do »filmskega« mesta Ourzazate, ki je zaživelo prav zaradi številnih filmskih studijev. Ogled. Nastanitev. Večerja in nočitev.
 

8. DAN: torek, 15.10.2019

Po zajtrku sledi vožnja do izhodišča in sprehod po slikoviti dolini Oued Ait Douchen. Osvežitev. Vožnja proti Marakešu s postankom v manjšem obratu, kjer nam bodo predstavili postopek izdelave arganovega olja (možnost nakupa). Nastanitev, večerja in nočitev.
 

9. DAN: sreda, 16.10.2019

Zajtrk, vožnja na letališče in let proti Sloveniji. Po pristanku transfer do izhodiščnega kraja.
 

CENA VKLJUČUJE:

- letalski prevoz,
- transfer do letališča,
- vse transferje po Maroku,
- 6 x polpenzion v hotelih***/**** v 1/2 twc,
- 1 x spanje v šotorih v puščavi in večerja,
- 1 x polni penzion na planinskem domu,
- prevoz prtljage z mulami,
- stroške priprave in organizacije potovanja.
 

DOPLAČILA

-predvidene vstopnine in napitnine na kraju samem: 40€