MADAGASKAR

Sanjski Madagaskar – otok unikatnih naravnih lepot, pestrega rastlinstva in živalstva, ki ga ne najdemo nikjer drugje, dolgih peščenih plaž, čarobnih sončnih vzhodov in zahodov, neverjetne kulinarike in izjemno toplih in prijaznih prebivalcev.

1. DAN: nedelja, 07.04.2024 Slovenija – Antananarivo

Transfer na eno od bližnjih letališč in polet proti Madagaskarju. Po pristanku na letališču v Antananarivu, kjer nas bo pričakal lokalni predstavnik in ureditvi vstopnih formalnosti vožnja do hotela. Nastanitev. Večerja in nočitev..

2. DAN: ponedeljek, 08.04.2024 Antananarivo

Po zajtrku se odpravimo na ogled znanega Andralanitra naselja (Odprto nebo), podobno kot še nekatera druga s prispevki dobrotnikov zgrajenega na odlagališču smeti, na samem obrobju glavnega mesta. V vasi,  ki danes žari v mladostnem upanju, živi in deluje naš najbolj znan misijonar Pedro Opeka, ustanovitelj  projekta (misijona) imenovanega “Akamasoa« (»Dobri prijatelji«), katerega namen je pomagati ljudem z dna družbene lestvice in jih rešiti iz začaranega kroga revščine. Od začetka (25 let) delovanja je Akamasoa pomagala več sto tisoč malgašem, ter jim v sprejemnem centru zagotavljala zdravstveno oskrbo, hrano in oblačila, na različnih lokacijah pa je zgrajenih na tisoče hiš ter številne šole, trgovine in ambulante. Po ogledu povratek v hotel. Večerja in nočitev.

3. DAN: torek, 09.04.2024 Antananarivo –  Antsirabe (170 km)

Zajtrk. Vožnja proti jugu, skozi slikovito pokrajino, ki nekoliko spominja na Daljni vzhod, saj nas ves čas ob poti spremljajo podobe rodovitnih polj riža in pšenice ter barvitih vasic v ozadju. Po prihodu v .Antsirabe,  tretje po velikosti in mesto z najhladnejšim podnebjem na otoku, znano tudi po termalnih vrelcih in številnih obrteh, sledi nastanitev. Večerja in nočitev.

4. DAN: sreda, 10.04.2024 Antsirabe – Ranomafana (240 km)

Po zajtrku se podamo na ogled Antsirabe (možnost panoramske vožnje z rikšo), mesta z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino ter zanimivo arhitekturo, z mnogimi stavbami še iz kolonialnega obdobja. Sledi vožnja do mesta  Ambositra, znanega po številnih obrtnih delavnicah, kjer izdelujejo pohištvo, različne lesene rezbarije, zlasti zanimive pa so prekrasne, z ornamenti okrašene balkonske ograje – balustrade, po katerih je kraj znan. Krajši sprehod in obisk katere izmed tradicionalnih rokodelskih delavnic, kjer si ogledamo različne iz lesa narejene umetnine, ki so prava paša za oči. Nastanitev. Po večerji se ob spremstvu vodnika podamo v gozd, na nočno opazovanje lemurjev in drugih eksotičnih živali, kar je zagotovo eno od najbolj nepozabnih doživetij na potovanju. Večerja in nočitev.

5. DAN: četrtek, 11.04.2024 Nacionalni park Ranomafana

Zajtrk. Dan bo namenjen ogledu Ranomafana nacionalnega parka, tretjega največjega na Madagskarju, ki je ime dobil po istoimenski vasici, pomeni pa »vroča voda«, saj je območje znano po številnih termalnih izvirih. Park slovi svoji bujni vegetaciji in biotski raznovrstnosti, v njem pa domuje več kot 100 različnih vrst ptic in kar 60 vrst plazilcev, od katerih so mnoge endemične. Zlasti zanimivi so lemurji, ki jih je videti na vsakem koraku, kar 12 vrst živi v parku, nekatere od njih najdemo le tukaj,  kot npr. Golden bamboo lemurja (Zlati bambusov lemur), po naključju odkrit leta 1986, ki sodi v zelo ogroženo redko vrsto in po katerem je park in celotno območje znano. Popoldan se sprehodimo še po Sahamalaotra trailing stezi, nekaj manj kot 10 km dolgi peš poti speljani skozi deževni gozd, nato pa se vrnemo nazaj v hotel. Večerja in nočitev.

6. DAN: petek, 12.04.2024 Ranomafana – Isalo (310 km)

Po zajtrku sledi vožnja skozi razgibano, hribovito pokrajino, mimo katoliškega mesta Fianarantsoa, med drugim znanem po kovačih, ki ročno kujejo železo po starih tradicionalnih postopkih in kjer je na vsakem koraku moč začutiti revščino: Po nadaljujemo mimo Ambalavao, kraja znanega po vinogradništvu in dobrih vinarnah, do naravnega rezervata Ianja, kjer naredimo postanek. Med sprehodom si lahko od blizu ogledamo znamenite lemurje s kosmatim, črtastim repom – Maki Catta (Obročkastorepi maki) ogroženo vrsto lemurja, največjo atrakcijo parka, ki je svetovni sloves pridobil zahvaljujoč nizu zelo priljubljenih risank »Madagaskar«. Po ogledu nadaljujemo z vožnjo v kraj Ranohira, kjer se nastanimo. Večerja in nočitev.

7. DAN: sobota, 13.04.2024 Nacionalni park Isalo

Zajtrk. V spremstvu vodnika se odpravimo na sprehod po nacionalnem parka Isalo, ustanovljenem leta 1962, in enem od največjih na Madagaskarju. Gre za napol puščavsko pokrajino, kjer najdemo vse, od peščenih dolin, zelenih travnikov, masivov iz peščenjaka…do prelepih globokih sotesk,  jezer in slapov s tolmuni. Ta tropski paradiž se ponaša s kar 340 različnimi živalskim vrstami in redkimi endemičnimi rastlinami. Po ogledu se odpeljemo do hotela. Nastanitev, večerja in nočitev.

8. DAN: nedelja, 14.04.2024 Isalo – Tulear – Ifaty (280 km)

Po zajtrku sledi vožnja skozi slikovito pokrajino do nacionalnega parka Zombitse – Vohibasia, kjer bomo    med nekajurnim sprehodom imeli možnost opazovati različnejše vrste ptic, lemurjev ter baobabov – mogočnih dreves, zapuščine starih tropskih gozdov. Stoletja stara baobabova drevesa, simbol Madagaskarja, dosežejo tudi 30 metrov višine, domačini pa jih imenujejo tudi »korenine neba«, saj naj bi  bog korenine obrnil v zrak, krošnjo pa v zemljo. Nadaljevanje poti do naše končne destinacije – Ifaty, majhnega letoviškega kraja, kjer bomo bivali naslednjih nekaj dni. Nastanitev, večerja in nočitev.

9. DAN: ponedeljek, 15.04. in 16.04.2024 Ifaty

Zajtrk. Dan bo namenjen počitkuali drugim samostojnim aktivnostim. Ifaty, ki slovi po kristalno čistem morju in belih peščenih plažah, je znan tudi kot odličen kraj za različne vodne športe ter snorklanje in potapljanje. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji morske hrane, saj kraj slovi po zelo dobri kulinariki, v tamkajšnjih kavarnah in restavracijah pa ponujajo izvirne jedi iz rib, lignjev in drugih morskih sadežev ter eksotičnega sadja in zelenjave. Lahko se podate na ogled bližnjega naravnega rezervata Reniali, znanega po starodavnih baobabov in več kot sto vrstami ptic, ki ve njem domujejo. Večerja in nočitev.

10. DAN: torek, 16.04.2024 Ifati

Zajtrk. Dan namenjen užitkom na plaži ali drugim samostojnim aktivnostim. Večerja in nočitev.

11. DAN: sreda, 17.04.2024 Ifaty – Tulear – Tana (40 km + let – 1 ura)

Po zajtrku vožnja do Tulearja, od koder poletimo nazaj v Antananarivo. Po prihodu  v glavno mesto sledi panoramski ogled živahne prestolnice, ki jo domačini krajše imenujejo »Tana« in je pravo nasprotje mirnega podeželja. Na ogled ponuja številne znamenitosti, kot so kraljeva palača, Glavni trg s tržnico, Piratski muzej, grobnica Rainiharo in mnoge druge. Nekatere si bomo med sprehodom ogledali. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

12. DAN: četrtek, 18.04.2024 Tana – Slovenija

Zajtrk. Transfer na letališče s krajšim postankom na lokalni tržnici, kjer opravimo še zadnje nakupe. Polet proti enemu od nam bližnjih letališč. Transfer do izhodiščnega kraja.

CENA: 3150€ (pri udeležbi min. 15 potnikov)

2950€ ob prijavi (s plačilom akontacije) do 31.01.2024

Cena vključuje:
 • letalski prevoz z vsemi letališkimi in varnostnimi pristojbinami,
 • 1x lokalni let (Tulear – Tana)
 • avtobusni transfer do/iz letališča,
 • vse prevoze po Madagaskarju,
 • 10 x nastanitev v hotelih***/****, dvoposteljne sobe, HB (zajtrk, večerja)
 • vse hotelske in turistične takse,
 • obisk pri slovenskih misionarjih v Antananarivu (Pedro Opeka),
 • vstopnine v vse nacionalne parke in druge vstopnine po programu,
 • nočno opazovanje živali,
 • prisotnost angleško govorečega vodnika ves čas potovanja,
 • prisotnost slovenskega predstavnika agencije,
 • plastenka vode/oseba/dan.
Doplačila:
 • doplačilo za manjšo skupino (10-15 oseb): 80€,
 • ureditev vizuma: 20€,
 • enoposteljna soba: 450€,
 
 • zavarovanje rizika odpovedi (odstopnina) – 5% od vrednosti aranžmaja,
 • nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini (po želji uredi agencija – min 7.oseb),
 • napitnine na poti (neobvezne, priporočljive),

Vizum: Pridobimo ga ob vstopu v državo..

Potovalni dokumenti: Potni list (veljaven najmanj 60 dni od dneva izstopa iz Kube).

Cepljenje: Obveznih cepljenj ni.