LASTOVO
EUR38001.09. - 07.09.2019

 

1. DAN: nedelja, 01.09.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom do Splita, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po prihodu na Lastovo - Ubli sledi vožnja do Pasadurja. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

2. DAN: ponedeljek, 02.09.2019

Zajtrk. Sprehod do zaselka Prehodišče, od koder nas bo pot najprej peljala do Vino polja in Nižno polja, od tam pa se bomo podali še na vrh Sozanj, ki kljub skromnim 231m. višine velja za enega od najbolj atraktivnih vrhov na Lastovu, ponuja pa zelo lep razgled na zaliv Zaklopatica, pa tudi otoke Vis, Korčulo in Mljet. Po osvežitvi vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje in lastno animacijo. Večerja in nočitev.
 

3. DAN: torek, 03.09.2019

Po zajtrku sledi vzpon na vrh Hum (418m), od kode se bomo spustili v Zaklopatico, majhen zaliv pod mestom Lastovo. Potanek za osvežitev, nato vožnja do hotela. Prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
 

4. DAN: sreda, 04.09.2019

Po zajtrku vožnja do mesta Lastovo, kjer zapustimo avtobus in se peš podamo v smeri Kosova - Bučen dolca - Kruševe njive do rta Struga, na katerem se nahaja istoimenski svetilnik iz leta 1839, velja pa za enega od najstarejših avstro-ogrskih, še delujočih svetilnikov. Do svetilnika vodi zanimivo speljana pot, ki se konča na samem robu strme pečine, s katere se ponuja prekrasen razgled na odprto morje. Po ogledu spust v Skriveno luko. Kopanje. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
 

5. DAN: četrtek, 05.09.2019

Zajtrk. Vožnja do Lastova, največjega naselja na otoku in enega od najlepših starih naselij na Jadranu. Mesto se ponaša z edinstveno arhitekturo, številnimi cerkvami in kapelami iz 12-15. st., prava posebnost pa so »Fumari« - nenavadni, bogato okrašeni dimniki, ki krasijo številne stare stavbe iz časa Dubrovniške republike in so nekakšen zaščitni znak Lastova. Panoramski ogled nekaterih mestnih znamenitosti, nato sprehod do 3 km oddaljenega zaliva Zaklopatica, ki je ime dobil po bližnjem otočku, slovi pa po vrhunskih konobah, zaradi česar je priljubljen cilj številnih nautikov. Kopanje. Vrnitev preko Kruševe njive v Lastovo. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.
 

6. DAN: petek, 06.09.2019

Po zajtrku voPo zajtrku sprehod do cerkvice Sv. Juraja, od koder se bomo povzpeli na Jurjev vrh (164m). Po osvežitvi spust v zaliv Kremena. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

7. DAN: sobota, 07.09.2019

Zajtrk. Vožnja do pristanišča Ubli. Trajektna vožnja do Splita. Po izkrcanju nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v večernih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v 1/2 twc v hotelu***,
- trajektno vožnjo na relaciji Split-Lastovo-Split,
- spremstvo planinskega vodnika,
- stroške priprave in organizacije potovanja.
 

DOPLAČILA (po želji)

- turistična pristojbina v vrednosti 7 HRK/dan/oseba, - enoposteljna soba: 90 €