ISLANDIJA
EUR179022.08. - 30.08.2019

 

1. DAN: četrtek, 22.08.2019

Transfer do letališča in let proti Reykjaviku. Vožnja do hotela in nastanitev.
 

2. DAN: petek, 23.08.2019

Zajtrk. Dvig startnih številk (za udeležence maratona), nato panoramski ogled Reykjavika, kulturnega in gospodarskega centra države. V tem živahnem mestu polnem restavracij in majhnih trgovin živi tretjina prebivalcev Islandije. Vrnitev v hotel in nočitev.
 

3. DAN: sobota, 24.08.2019

Transfer do startnega mesta za udeležence maratone, za ostale dopoldan namenjen samostojnim aktivnostim. Po končanem maratonu sledi obisk enega izmed najbolj znanih medicinskih »spa-centrov« na svetu, znamenite Blue Lagoon (doplačilo). Ta edinstveni naravni bazen z geotermalno vodo, nameščen v srcu polja lave je na daleč znan po učinkih na kožo, zaradi česar privablja turiste iz vseh koncev sveta. Po kopanju vrnitev v hotel in nočitev. Nočitev.
 

4. DAN: nedelja, 25.08.2019

Po zajtrku vožnja v smeri Selfossa, s postankom za ogled gejzirjev pod ledenikom Langjökull. Najbolj atraktiven je Stokkur, ki obiskovalce razveseljuje z »erupcijami« v intervalih 5-10 min, para pa doseže tudi do 50m višine. Nadaljujemo z vožnjo do enega od največjih slapov na jugu Islandije in priljubljene turistične točke, Gulfossa ali »zlatega slapa«, ki je del nacionalnega parka. Vožnja do kraja Jokulsarlon pod ledenikom Vatnajokul, kjer naredimo postanek za ogled ledene lagune in (po želji - doplačilo) vožnjo po njej s posebej prirejenim vozilom-čolnom. Nastanitev v mestecu. Nočitev.
 

5. DAN: ponedeljek, 26.08.2019

Zajtrk. Vožnja do enega od novejših islandskih mest - Egilsstaðirja, ki se ponaša z največjim gozdnim rezervatom v državi ter največjo hidro-elektrarno v Evropi. Ogled. Ustavili se bomo tudi pri eni od največjih naravnih atrakcij na Islandiji, slapu Dettifoss, ki v širino meri zavidljivih 100 metrov, sivo-rjava vodna gmota pa se preliva več kot 45 metrov globoko. Po ogledu nadaljujemo z vožnjo skozi območje Myvatn, ki je pravi »raj« za geologe ter ljubitelje ptic, krasijo pa ga številni otočki ter nenavadne formacije nastale kot posledica izbruhov lave. Nastanitev. Nočitev.
 

6. DAN: torek, 27.08.2019

Po zajtrku sledi ogled Akureyria, »prestolnice severne Islandije«, pomembnega pristaniškega in ribiškega centra in enega od najlepših islandskih mest. Ogledali si bomo tudi etno vasico Laufas, svojevrstni muzej na prostem s tradicionalnimi hiškami iz sredine 19.st. ter leseno cerkvijo, ki predstavlja tipičen primer islandske podeželske cerkve. Po želji vožnja z ladjo in ogled kitov (doplačilo). Nočitev.
 

7. DAN: sreda, 28.08.2019

Zajtrk. Vožnja proti severozahodu države. Postanek v mestu Hόlmavik za osvežitev in (po želji) ogled manjšega etnografskega muzeja. Nadaljevanje vožnje do starega ribiškega mesta, kjer sledi ogled nekaj minut hoje oddaljenega pomorskega muzeja. Nastanitev, nočitev.
 

8. DAN: četrtek, 29.08.2018

Zajtrk. Vožnja do zelo zanimivega muzeja na odprtem, kjer nas bodo seznanili z življenjem ribiških družin nekoč. Po ogledu nadaljujemo z vožnjo do skrajnega severozahodnega dela Islandije - Skalavika in sprehod do razgledne točke od koder je zelo lep razgled na okolico. Popoldan vrnitev v hotel. Nočitev.
 

9. DAN: petek, 30.08.2018

Po zajtrku vožnja v smeri Reykjavika s postankom za ogled prekrasnega slapa Dynjandi, ki se kot široka zavesa spušča z vrha hriba. Po prihodu v Reykjavik nekaj časa za samostojne oglede in nakupe, nato vožnja do letališča. Let proti Münchnu. Transfer do izhodiščnega kraja.
 

CENA VKLJUČUJE:

- letalski prevoz z vsemi pristojbinami,
- avtobusna transferja SLO - letališče - SLO,
- vse avtobusne transferje na Islandiji,
- 8x nočitev z zajtrkom v hotelih **/***v 1/2 twc,
- vse zunanje oglede po programu,
- stroške priprave in organizacije.
 

DOPLAČILA

- vstopnine v muzeje,
- vožnja z ladjo in ogled kitov,
- vožnja z amfibio po ledeni laguni,
- vstopnina v Blue Lagoon.