HVAR SEPTEMBER
EUR35023.09. - 29.09.2019

 

1. DAN: ponedeljek, 23.09.2019

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz običajne lokacije. Vožnja po avtocesti mimo Zagreba do Splita. Trajektna vožnja do Starega Grada (Hvar). Po izkrcanju vožnja do Jelse, kjer sledi nastanitev. Večerja in nočitev.
 

2. DAN: torek, 24.09.2019

Po zajtrku vožnja do vasice Brusje, kjer zapustimo avtobus in se najprej povzpnemo na vrh Velika glava (330m), po krajšem postanku in osvežitvi pa nadaljujemo do Napoleonove trdnjave (227m), ki ponuja edinstven panoramski razgled na Hvar in Paklene otoke. Po ogledu se bomo spustili do trdnjave Fortica (Španjola) iz 16.st., ki kraljuje nad starim delom mesta, nato še v mesto Hvar, katerega stari del je pod zaščito Unesco-a, zaradi bogate kulturno zgodovinske dediščine, izjemnih naravnih lepot in atraktivne turistične ponudbe pa je priljubljen počitniški cilj tako za tiste, ki iščejo mir in počitek, kot tudi za druge, kulturnih dogajanj in zabave željne. To slikovito otoško mesto v poletnih mesecih gosti številne glasbenike, gledališke in folklorne skupine, kar dodobra popestri kulturno dogajanje in mestu da prav poseben čar. Po vodenem ogledu vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (4-5 ure hoje)
 

3. DAN: sreda, 25.09.2019

Zajtrk. Iz hotela se najprej ob obali sprehodimo do Vrbovske, nato preko Starogradskega polja, ki je od leta 2008 uvrščeno na UNESCOV seznam zaščitene svetovne kulturne dediščine, do Starega Grada, mesteca v severozahodnem delu otoka. Stari grad je zgrajen na ostankih nekdanjega antičnega mesta Pharos (384 l.pnš) zaradi česar velja za najstarejše hrvaško mesto, na ogled pa ponuja številne kulturno zgodovinske znamenitosti: Cerkev sv. Ivana iz 1147. l, Tvrdalj - utrjena vila pesnika Petra Hektorovića in Cerkev sv. Roka, ki jo je prav tako dal postaviti Petar Hektorović, leta 1569,.. Sledi voden ogled po mestu. Popoldan vrnitev z avtobusom v hotel. Večerja in nočitev. (3 - 4 ure hoje) ali *Izlet Pakleni otoci (doplačilo)
 

4. DAN: četrtek, 26.09.2019

Po zajtrku vožnja do kraja Velo Grabje, izhodišča za sprehod do (uro hoje oddaljene) vasi Malo Grabje. Po krajšem postanku sledi vzpon na bližnji hrib Motokit (334m), s postankom za ogled »Babine špilje«. Spust v Milno. Osvežitev, možnost kopanja, nato vožnja do hotela. Večerja in nočitev. (4 - 5 ure hoje)
 

5. DAN: petek, petek, 27.09.2019

Zajtrk. Vožnja do Selc kod Starog Grada, izhodišča za vzpon na najvišji vrh otoka, Sv. Nikola (628m), na katerem stoji cerkvica, ki so jo domačini postavili že v 15. st. Osvežitev. Spust preko Poljic do vasi Svirče, kjer nas bo čakal avtobus. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. (4 - 5 ure hoje)
 

6. DAN: sobota, 28.09.2019

Zajtrk. Iz hotela se najprej peš podamo do vasice Vratnik, nato pa se povzpnemo še na vrh Grablje (511m). Po osvežitvi spust po dolini Drage do Jelse. Obisk ene od znanih hvarskih vinarn, kjer se bomo v spremstvu vinogradnika najprej sprehodili po delu posestva, nato pa bomo poskusili nekaj avtohtonih sort vina in druge domače izdelke, ki jih po želji lahko kupite v njihovi trgovini. Vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje in druge samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev.(3-4 ure hoje)
 

7. DAN: nedelja, 29.09.2019

Po zajtrku vožnja do pristanišča v Starem gradu. Trajektna vožnja, po izkrcanju pa nadaljevanje poti proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v hotelu*** v 1/2twc,
- 2x trajektno vožnjo,
- prisotnost planinskega vodnika,
- stroške priprave in organizacije potovanja.
 

DOPLAČILA

- turistična pristojbina v vrednosti 7 HRK ali 1€/dan/oseba
- *po dogovoru - izlet z ladjico na Paklene otoke in fish picknik: 30€.