HAVAJI - NAJBOLJŠI PRIBLIŽEK RAJA NA ZEMLJI (MARATON HONOLULU)

 

Slovito otočje v Pacifiku, ki velja za enega od najbolj izoliranih kotičkov na svetu,s svojo osupljivo naravo, nepreglednimi peščenimi plažami obdanimi s palmami, gozdički tropskih dreves ter številnimi zanimivostmi, ki jih ponuja vsak izmed otokov vam bodo pričarali nepozaben dopust.

Torek, 28.11.2023  (POLET: EVROPA – ZDA – HAVAJI)

Transfer iz Slovenije do enega izmed bližnjih evropskih letališč in polet proti Havajem.

Sreda, 29.11.2023 – Sobota, 02.12.2023  (OTOK KAUAI)

Pristali bomo na otoku Kauai, najstarejšem v verigi havajskih otokov, imenovanim tudi »Otok vrtov«. S svojo čudovito naravo, spektakularnimi klifi obale Na Pali, živo zelenimi deževnimi gozdovi in pristno divjino obale je kot ustvarjen za ljubitelje narave in pohodnike, znan pa je tudi kot bujna zelena kulisa neštetih tam posnetih filmov, kot so npr. Pirati s Karibov, Jurassic Park in pod. Raziskali bomo Na Pali obalo, ki velja za eno od najbolj atraktivnih na Havajih, se podali na krožni pohod po kanjonu Waimea ter Awaawapuhi Trail (pohodna pot Awaawapuhi), »hladili« v tropskih tolmunih, po želji pa se bomo vzdolž Na Pali obale popeljali tudi z ladjo, kar je prav posebno doživetje, saj nam ves času družbo delajo jate delfinov, z malo sreče pa morda zagledamo tudi kakšnega kita.

Nedelja, 03.12.2023 – Sreda, 06.12.2023 (OTOK MAUI)

Polet na Maui ali »otok zelenih dolin«, ki slovi po osupljivo lepi pokrajini, bujnem tropskem rastju in čudovitih peščenih plažah, nekatere izmed teh pa uvrščajo med najlepše na svetu. Med bivanjem na tem havajskem otoku, ki šteje za najbolj raznolikega med osmimi glavnimi havajskimi otoki in ponuja obilico različnih doživetij, bomo raziskali Nacionalni park Haleakala, se povzpeli na gigantski krater (3055 m.), ki ponuja naravnost osupljiv razgled na havajsko otočje, se podali na znamenito »Road to Hana«, eno najlepših panoramskih cest na svetu ter se zapeljali v nacionalni park Waianapanapa, kjer najdemo znamenito vulkansko črno plažo.

Četrtek, 07.12.2023 – Ponedeljek, 11.12.2023  (OTOK OAHU)

Polet na Oahu, živahno središče otočja, najbolj poseljen in tudi najbolj obiskan havajski otok, kjer bomo preživeli preostale štiri dneve. Velja za otok zabave, neskončnih peščenih plaž, na vsakem koraku pa vas očara s presunljivo lepo naravo. Zapeljali se bomo na North Shore – deskarsko orientirano severno obalo Oahuja, kjer lahko opazujemo neverjetno množico surfarjev in njihove vratolomne akrobacije na valovih, obiskali znani Polinezijski kulturni center, ki slovi po navdušujočih predstavah, se povzpeli na Diamond Head Trail – 232 m visoki krater, ki se dviga visoko nad obalnimi pasovi Honoluluja ter obiskali znameniti Pearl Harbor, kjer stoji spomenik Arizona Memorial, posvečen padlim med napadom Japoncev konec leta 1941. Zadnji dan bivanja na otoku Oahu pa bodo na svoj račun prišli tekači, ki se bodo udeležili maratona (potrebna predhodna prijava), ostali udeleženci pa se bodo lahko prepustili čarom slovite plaže Waikiki.

Ponedeljek, 11.12.2023  (POLET: HAVAJI – ZDA – EVROPA)

Transfer do letališča. Ureditev letaliških formalnosti in polet proti Evropi.

Torek, 12.12.2023

Pristanek na enem od bližnjih evropskih letališč. Organiziran avtobusni transfer do izhodiščnega kraja.

CENA: 4.150 € (pri udeležbi min. 15 oseb)

Cena vključuje:

 • mednarodni let iz Evrope in nazaj,
 • notranje lete med havajskimi otoki (Maui, Oahu),
 • letališke takse,
 • 2 x doplačilo 1 kos za prtljage na notranjih letih,
 • transfer na evropsko letališče in nazaj,
 • vse prevoze po otokih z najetim kombijem ali mini busom,
 • 12 x nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih*** (obroki niso vključeni),
 • spremstvo slovenskega vodnika ves čas bivanja,
 • vsi ogledi po programu (brez vključenih vstopnin),
 • -stroške priprave, izvedbe in organizacije potovanja.

Doplačila:

 • – registracija ESTA za vstop v ZDA – okrog 20 EUR (uredite si jo sami),
 • – stroški prehrane,
 • – stroški vstopnin in izletov (200 – 300$)
 • – dodatno nezgodno zavarovanje z asistenco v tujini (predlagamo, da si ga pri kateri od zavarovalnic uredite sami).

ZA BOLJ PODROBEN PROGRAM NAS KONTAKTIRAJTE IN Z VESELJEM VAM GA BOMO POSLALI.