CRES
EUR38016.09. - 22.09.2019

 

1. DAN: ponedeljek, 16.09.2019

Odhod v jutranjih urah. Vožnja na Cres. Nastanitev v Martinšćici, slikovitem kraju v istoimenskem zalivu, ki je ime dobilo po sv. Martinu, po katerem je imenovana tudi cerkvica v naselju. Popoldan prosto za kopanje. Nastanitev, večerja in nočitev.
 

2. DAN: torek, 17.09.2019

Po zajtrku se bomo iz hotela podali na (uro in pol hoje oddaljen) vrh Helm (482m), od koder nas bo pot po krajšem postanku peljala naprej, mimo kraške jame Morska peč, do Lubenic, majhnega mesta na vrhu strmega, 378 m. visokega skalnega grebena. Mestece, katerega zgodovina seže nekaj tisoč let nazaj je eno od najstarejših na Cresu in najvišje ležeče naselje na hrvaških otokih, krasijo pa ga stare kamnite hiše, nagnetene okrog cerkve sv. Marije (18. st), ki stoji na vaškem trgu. Po osvežitvi spust v Valun, urejeno ribiško mestece, na daleč znano Valunski plošči, verjetno najstarejšem zapisu v glagolici in gostinskih lokalih, kjer strežejo hrano, pripravljeno po starih, tradicionalnih receptih. Vožnja do hotela. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
 

3. DAN: sreda, 18.09.2019

Zajtrk. Krajši sprehod do cerkve Sv. Kuzme. Po vrnitvi v Martinšćico prosto za kopanje. Večerja in nočitev.
 

4. DAN: četrtek, 19.09.2019

Zajtrk. Vožnja do Nerezin, izhodišča za vzpon na Osorščico. Pot nas bo mimo cerkvice Sv. Nikolaja in jame Sv. Gavdencija, ki naj bi po legendi bila zaslužna, da na otoku ni strupenih kač, peljala na 588m visok vrh, od koder je ob lepem vremenu zelo lep razgled na sosednje otoke. Po krajšem postanku spust mimo planinske koče Svetega Gaudenta v Osor, 4000 let staro mesto-muzej, ki ponuja veliko zanimivosti, v njem pa naj bi med enim od svojih potovanj prespal tudi Casanova. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
 

5. DAN: petek, 20.09.2019

Po zajtrku vožnja do Velega Lošinja. Pri cerkvi Sv. Nikole zapustimo avtobus in se peš podamo do uvale Jamna, kjer si bomo nekaj časa vzeli za kopanje, nato pa se bomo vrnili v hotel. Večerja in nočitev.
 

6. DAN: sobota, 21.09.2019

Zajtrk. Prosto za kopanje in samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev.
 

7. DAN: nedelja, 22.09.2019

Po zajtrku trajektna vožnja do Brestove, od koder po izkrcanju nadaljujemo pot proti domu. Predviden prihod v večernih urah.
 

CENA VKLJUČUJE:

- avtobusni prevoz,
- 6x polpenzion v hotelu***/**** v 1/2twc,
- 2x trajektno vožnjo,
- spremstvo lokalnega planinskega vodnika,
- stroške priprave in organizacije potovanja.
 

DOPLAČILA

- turistična pristojbina v vrednosti 8HRK ali 1€/dan/oseba.