AZORI AKCIJA
EUR150027.04. - 04.05.2019

 

1. DAN: sobota, 27.04.2019

Transfer do letališča in let (s prestopom v Lizboni) na otok San Miguel, največji in turistično najbolj obiskan otok arhipelaga, ki ga zaradi bujnega subtropskega rastja imenujejo tudi »Zeleni otok«. Nastanitev v glavnem mestu, Ponta Delgada. Nočitev.
 

2. DAN: nedelja, 28.04.2019

Po zajtrku vožnja do izhodišča za vzpon na vrh Pico do Ferro (558m), od koder je zelo lep razgled na dolino Furnas. Po krajšem postanku se bomo spustili do ene od največjih naravnih znamenitosti otoka, jezera Furnas v parku Terra Nostra, kjer si bomo (po želji) obiskali čudovit botanični vrt, se sprehodili skozi edino evropsko plantažo čaja (predelujejo ga po več kot 150 let stari tehniki) in rastlinjaki ananasa, poskusili tradicionalno jed cazido, skuhano v »naravnih pečicah« v vroči vulkanski pari, nekaj časa pa bomo namenili tudi kopanju v termalnih vrelcih. Po osvežitvi sprehod še do točke Pico do Milho (343m) s prekrasnimi razgledi na slikovito pokrajino, nato vrnitev v hotel. Nočitev.
 

3. DAN: ponedeljek, 29.04.2019

Zajtrk. Vožnja do kraja Praia, kjer zapustimo avtobus in peš odpravimo v naravni rezervat Lagoa de Fogo. Ob levadah se povzpnemo do jezera Fogo, po krajšem postanku pa se po drugi strani, ob kaskadah vrnemo do avtobusa. Po želji ogled tovarne keramike ali vožnja do razgledne točke na vrhu kraterja Fogo, ki v notranjosti skriva eno izmed najlepših divjih plaž Portugalske. Vrnitev v Ponta Delgado in panoramski ogled najpomembnejših kulturno zgodovinskih zanimivosti: Mestnih vrat, utrdbe »Castelo de Sao Bras« iz 16.st., muzeja Carlos Machado, cerkve Sao Sebastiao, sprehodili pa se bomo tudi po glavni turistični ulici v mestu, »Avenida Infante dom Henrique«. Nočitev.
 

4. DAN: torek, 30.04.2019

Po zajtrku vožnja do razgledne točke Vista do Rei (566m) na ugaslem vulkanskem kraterju, od koder se ponuja prekrasen razgled na dva kraterska jezera (Lagoa Azul) in (Lagoa Verde), eno modre, drugo zelene barve ter zanimivo vasico Sete Cidades znotraj kraterja. Sprehod okrog obeh jezer, nato vrnitev v hotel. Nočitev.
 

5. DAN: sreda, 01.05.2019

Zajtrk. Transfer do letališča in let na otok Faial. Po pristanku vožnja do mesta Horta. Nastanitev. Popoldan sledi krajši panoramski ogled mesta in (po želji) obisk zanimivega muzeja »Muzeu de Scrimshaw«. Nekaj prostega časa za samostojne oglede, nato vrnitev v hotel. Nočitev.
 

6. DAN: četrtek, 02.05.2019

Zajtrk. Vožnja s trajektom na otok Pico, ki je ime dobil po več kot 2300 metrov visokem vulkanu, ki dominira nad otokom. Vožnja do planinske koče Casa de Montahna (1225m), izhodišča za vzpon na najvišji vrh Portugalske, Piquinho (2351m). Po osvojitvi vrha se bomo po isti poti, krožno speljani okrog kraterja, vrnili na izhodišče. Vožnja proti pristanišču Madalena s postankom pri neskončnih vinogradih, ki so jih kmetje v 15. stoletju zaradi zaščite pred vetrom in morsko soljo obzidali in so zaradi svoje lepote od leta 2004 pod zaščito UNESCA ter Adegi, kjer sledi (po želji, doplačilo) ogled vinarne in degustacija starih otoških sort vina. Vožnja s trajektom nazaj na Faial. Nočitev.
 

7. DAN: petek, 03.05.2019

Po zajtrku vožnja do razgledne točke Miradouro de Caldeira (904m) na ugaslem vulkanu, od koder se po krožno speljni poti okrog kraterja podamo na najvišji vrh otoka Cabeco Gordo (1043m). Krajši počitek, nato vrnitev preko vrhov Alto do Brejo (923m) in Alto do Cabouco (917m) na izhodišče. Vožnja do kraja Capelo, kjer je leta 1957/58 prišlo do zadnjega vulkanskega izbruha, ki je več kot 2000 tisoč prebivalcev pregnal od doma, sledovi izbruha pa so vidni še danes. Krajši postanek pri novem svetilniku, nato ogled nekdaj delujočega svetilnika, danes muzeja, ki prikazuje vulkanske dejavnosti na otokih, v njem pa so razstavljene tudi fotografije nastale ob zadnjem izbruhu vulkana. Vrnitev v hotel. Nočitev.
 

8. DAN: sobota, 04.05.2019

Zajtrk. Vožnja do letališča. Let proti domu. Transfer do izhodiščnih krajev.
 

CENA VKLJUČUJE:

- letalski prevoz, - vse letalske prevoze,
- transfer do letališča in nazaj,
- vse prevoze na otokih,
- 7x nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*,
- stroške priprave in organizacije potovanja.
 

DOPLAČILA (po želji)

- vstopnine na licu mesta - predvidoma 45-65€.
 

VELJAVNO DO 31.12.2018